Igualtat de gènere i Festa Major

La igualtat en el jovent està molt lluny de ser una realitat

Podríem pensar que la desigualtat de gènere és cosa de gent gran ancorada en el passat, una manera de fer que les generacions joves tindrien superat.

Desgraciadament les estadístiques no van en aquest sentit. La igualtat en el jovent està molt lluny de ser una realitat, només cal recordar que un terç de les noies joves afirmen que les seves primeres relacions sexuals no han estat desitjades o que més de la meitat de les denúncies per violència masclista són presentades per menors de 35 anys.

Per això, perquè la desigualtat en el jovent és encara una xacra, hem de valorar molt positivament qualsevol iniciativa jove que vagi en el sentit de superar la discriminació. La Festa Major Alternativa de Sant Cugat i el Consell de Joves en serien un exemple. Des que va començar ara fa vuit anys la FMA ha tingut molt clar que s'ha de lluitar per aconseguir la igualtat en la festa tot fent propostes que sensibilitzen i donen visibilitat a l'altre 50% de la població de Sant Cugat.

El Consell de Joves l'any passat va ser l'impulsor del primer protocol contra les agressions masclistes en els espais de festa alternatius, un protocol que enguany s'ampliarà a tots els espais de festa. Enguany també la FMA ha aplicat la quota de gènere en tots els àmbits de tal manera que la presència femenina en les actuacions, per posar un exemple, es repartirà entre homes i dones en un 50%.

Els joves tenen bones idees, algunes coses estan canviant en la percepció que tenen dels problemes, en com lluitar. Felicitem-los per les iniciatives en favor de la igualtat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem