En el Consell de Ciutat del 22 de novembre es va presentar un Resum Executiu del Pla d’Internacionalització de Sant Cugat. Personalment no em sembla malament però penso que anem creant plans d’acció sense eficàcia transformadora real.
El Pla de Cultura, juny 2005, establia desprès de moltes reunions de entitats i persones, unes propostes de futur. El Pla Local d’Equipaments culturals dins del PECCAT (Pla d’Equips Culturals de Catalunya), establia que una ciutat com la nostra hauria de tenir, apart del TA, una sala B d’unes 300 localitats. El mateix 2010 es presenta un Pla Local d’Equipaments Culturals (PLEC), recollint necessitats i solucions. L’any 2010 es presenta l’Estudi de Programació (EPEC) del Teatre Auditori. L’any 2009 el projecte d’ampliació de la Casa de Cultura amb sala preparada per concerts afegida a l’estructura bàsica actual.
L’empresa Tangible fa un Pla Estratègic del Turisme el novembre de 2012. L’any 2013 des de la Taula d’arts Escèniques es fa una llista dels espais escènics de la ciutat, municipals i privats per establir col·laboració pública/privada. El mes de febrer de 2015 el Consell de Cultura presenta un resum dels debats i de les reflexions de les taules de participació on s’exposaven diverses vies pel que fa a la cultura de la ciutat i la seva projecció exterior.
Quina és la realitat avui per posar en marxa un Pla Director de la Música Clàssica?Doncs que no tenim cap sala per poder fer en condicions adequades concerts de simfònica o de cambra que no sigui el TA amb noms que pesin. No es poden fer plans sense tenir els espais a punt o gairebé a punt i Sant Cugat te la capacitat interna i la de projecció i atracció per fer-ho.
Eduar Jener és el Sotspresident del Consell de Ciutat.