Memòria, gestió cultural i ciutadania

'Aquesta relació entre veïns i institucions pensem que s'ha de mantenir davant les noves iniciatives'

La recent desaparició de l'historiador i gestor cultural Lluís Campins, ens fa recordar alguns aspectes de la seva dedicació a la tasca de la conservació i difusió del patrimoni cultural. Des de la direcció del Museu, Lluís va fer valdre la importància que per la conformació de la consciència ciutadana té la memòria col·lectiva. Aquesta es nodreix del coneixement i la conservació d'aquest llegat. És ben conegut el paper de les institucions en aquesta tasca. Però també existeixen, com en el nostre cas, iniciatives portades a terme des de la ciutadania, a les quals ell va ser sensible.

Més info: Mor Lluís Campins, director dels Museus de Sant Cugat

L'actual Comissió d'Història, Patrimoni i Memòria del Consell de barri de La Floresta, va sorgir ja fa alguns anys, per iniciativa d'unes quantes veïnes i veïns, i es va consolidar arran de la celebració del Centenari de la fundació de l'Associació de Propietaris i Veïns l'any 2019.

En aquells moments inicials de la nostra activitat, quan el Museu preparava l'Exposició del Centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat, vam entrar en contacte amb Lluís, que va demostrar una sensibilitat especial davant la nostra iniciativa, tant fent-nos suggeriments de com encarar un esdeveniment d'aquest tipus, com també prestant l'ajut pràctic al seu abast, quan ja estàvem en marxa.

Aquesta relació entre veïns i institucions pensem que s'ha de mantenir davant les noves iniciatives. Tenim per davant el norantè aniversari de la fundació del Casino el pròxim any 2023 i pel 2025, el centenari de la inauguració del baixador, l'actual estació, tots dos transcendentals pel desenvolupament de La Floresta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem