Si ens fixem en les vitamines més importants, veurem que els aliments que mengem les contenen, per tant, són una garantia de menjar sa.
Vitamina A: és antioxidant i enforteix el sistema immunitari; la introduïm al cos quan mengem fetge, rovell d’ou, pastanaga, espinacs, bròquil, albercoc o meló.
Vitamina D: regula els metabolismes del calci i el fòsfor, és responsable de l’enfortiment dels ossos i les dents; la trobem en el fetge, el rovell d’ou i el germen de blat, es produeix a la pell quan prenem el sol.
Vitamina E: és antioxidant, estabilitzadora de les membranes cel·lulars i actua com a protectora dels àcids greixosos, és preventiva dels trastorns cardiovasculars i neurològics; es troba en els llegums verds, cacauets, coco, naps, api, espinacs, rovell d’ou i en els cereals integrals.
Vitamina K: necessària per ajudar a coagular la sang; la ingerim quan mengem espinacs, cols, tomàquets, pèsols i el fetge.
Vitamina C: és antisèptica i s’obté de les fruites cítriques, kiwi, coliflor, tomàquet, bledes, pebrots i julivert.