És l’estudi més ampli realitzat al món, amb quasi 500 investigadors de 50 països. El seu objectiu és conèixer on es produeixen i quines són les causes i els factors de risc d’una gran quantitat de malalties. El 1990, les principals malalties causants de mortalitat varen ser el xarampió, el paludisme o la desnutrició. El panorama ha canviat sensiblement. Avui el rànquing l'encapçalen les malalties cardíaques i l’ictus, amb 12,9 milions de víctimes (el 25% del total), seguida dels càncers, amb 8 milions. D’altra banda, els principals factors de risc actuals són la hipertensió arterial, amb 9,4 milions de morts; el tabaquisme amb 6,3, i l’alcoholisme, amb 4,9 milions. Sortosament la mortalitat infantil s’ha reduït un 60%.
Un dels factors de risc que més ha augmentat els darrers anys, provocant 3 milions de decessos el 2010, és l’excés de pes. La seva incidència respecte al seu oponent, la desnutrició, és de 3 a 1, és a dir , per cada mort per desnutrició hi ha tres per excés de pes. Segons l’estudi ens sobren carns processades i begudes sucrades i ens manca consumir més fruites i verdures. Si volem preservar la nostra salut caldrà retornar als nostres orígens: més pa amb tomàquet i la resta de components de la dieta mediterrània.
Un dels factors de risc que més ha augmentat els darrers anys, provocant 3 milions de decessos el 2010, és l’excés de pes. La seva incidència respecte al seu oponent, la desnutrició, és de 3 a 1, és a dir , per cada mort per desnutrició hi ha tres per excés de pes. Segons l’estudi ens sobren carns processades i begudes sucrades i ens manca consumir més fruites i verdures. Si volem preservar la nostra salut caldrà retornar als nostres orígens: més pa amb tomàquet i la resta de components de la dieta mediterrània.