Fa uns dies es va celebrar la Junta Local de Seguretat, l'òrgan on es troben els cossos de prevenció, emergències i seguretat que treballen a Sant Cugat per exposar dades i línies de treball a seguir. És un espai ideal per abordar aquesta qüestió tan sensible des d'una vessant global, serena i eficaç, amb totes les parts implicades. Tot plegat requereix un esforç de coordinació entre la Policia Local, els Mossos i la resta d'agents implicats, i per això vull fer un agraïment a les persones que treballen en l'àmbit de la seguretat i la prevenció ciutadana, incloent-hi també aquelles que ho fan de manera voluntària, en l'àmbit de Protecció Civil, ADF o Creu Roja.
Si bé és cert que en el darrer any hi ha hagut un lleuger increment pel que fa al nombre de delictes, també val a destacar que la feina policial ha permès reduir un 26% els robatoris amb violència o intimidació. Lluny de caure en el conformisme, però, hem de continuar treballant perquè mentre hi hagi un sol cas, no ens donarem per satisfets. El nostre objectiu és avançar cap a un model de seguretat compartit amb la ciutadania, creant les eines necessàries perquè aquesta sigui un agent actiu en la seguretat del municipi.
Els veïns i les veïnes tenen una informació i una expertesa del seu entorn molt valuosa que hem d'aprofitar per així prendre les millors decisions. I no ho oblidem: la seguretat també és gaudir d'una ciutat viva, amb un teixit associatiu fort, comerç de proximitat, bones polítiques d'ocupació i d'habitatge, bona il·luminació i un camí segur, en definitiva, per tornar de casa. Més seguretat comporta més igualtat, i més igualtat implica més seguretat.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.