Per Nadal, superem la pobresa de temps

'El temps no és un recurs infinit. Cada decisió que prenem sobre com el destinem parla de nosaltres mateixes: dels nostres valors i de les nostres prioritats'

Què hem fet amb el nostre 2024? El final d'un any ens convida a reflexionar sobre com hem gestionat el nostre bé més valuós: el temps. Aquesta mirada retrospectiva no és només personal, sinó que també ens interpel·la com a societat. Ens preguntem: hem invertit el temps en allò que realment importa?

Un aspecte clau és la distribució desigual del temps. Encara avui, les dones continuem assumint una càrrega desproporcionada de les tasques domèstiques i de cura, perpetuant una "pobresa de temps" que limita el nostre accés a espais de creixement personal i descans. I això no és només una qüestió de justícia i equitat, sinó també de benestar col·lectiu: una societat en què les persones no tenen temps per cuidar-se, aprendre o gaudir és una societat estancada.

A més, en un món hiperconnectat, sovint prioritzem ocupacions productives o immediates, mentre sacrifiquem temps per a la reflexió, l'oci o la salut. Així que, ara que acaba l'any, cal preguntar-nos: hem sabut desconnectar per reconnectar amb nosaltres mateixes? Hem dedicat temps de qualitat a les relacions que ens importen?

El temps no és un recurs infinit. Cada decisió que prenem sobre com el destinem parla de nosaltres mateixes: dels nostres valors i de les nostres prioritats. Des de la Xarxa de Dones Empresàries i Emprenedores de Sant Cugat, us desitgem que aquest final d'any ens serveixi per repensar i, si cal, redefinir el nostre ús del temps per construir un 2025 més equilibrat i significatiu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem