No es pot no sentir: tantes sexualitats com persones al món

'Hi ha tantes sexualitats com persones al món, per això és clau posar la diversitat al centre i transmetre que només la voluntat i el respecte poden limitar les nostres relacions'

Què és la sexualitat? Com cuido la meva salut sexual? Reconec situacions en les quals no l'he cuidada? Com m'afecten els mandats de gènere? Com d'important és el plaer? Em preocupa més la salut sexual del meu fill/a que la meva? Per què?

Aquestes i altres preguntes es van adreçar a la xerrada "La sexualitat travessa les nostres vides" de David Paricio (SIDAStudi), organitzada per Escoles Coeducatives el passat 14 de febrer amb motiu del Dia Europeu de la Salut Sexual.

Moltes famílies dubtem sobre com parlar i enfocar la sexualitat amb els nostres fills/es. El feminisme ens dona eines per fer-ho fugint del model hegemònic de sexualitat, que ens condiciona, limita, exclou o violenta. Així, podem fer una educació sexual que promogui el benestar, el plaer, el coneixement dels cossos, l'autocura, l'autonomia, la comunicació, el respecte i el bon tracte de les persones.

D'educació sexual n'estem fent sempre, ja que tant ho és allò que fem i diem com allò que NO fem, callem o invisibilitzem. Cal ser conscients del que transmetem amb les paraules, però també amb les accions, emocions i relacions, i crear espais perquè els nostres fills/es preguntin. Si no hi són, les seves cerques els portaran cap al porno, que els hi oferirà un model irreal.

Hi ha tantes sexualitats com persones al món, per això és clau posar la diversitat al centre i transmetre que només la voluntat i el respecte poden limitar les nostres relacions. Sabem que educar no és fàcil, però la mirada l'hem de dirigir cap a una sexualitat plaent i saludable. Podeu trobar més informació a Escoles Coeducatives.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem