No parem

Les darreres setmanes han estat un no parar d’acció política i mobilitzacions a Sant Cugat

La quietud impertorbable, tan pròpia dels carrers i places de l’smart city, ha estat substituïda repetidament des de finals de maig per multitud de concentracions, okupacions i activitats d’oci alternatiu.

La història s’iniciava el dia 29 de maig amb l’anomenat “efecte Can Vies”. La indignació arran del desallotjament del popular centre social del barri de Sants es materialitzava a Sant Cugat amb una concentració davant la seu local de CDC on, malgrat la pluja, s’hi aplegaven més d’un centenar de persones solidàries.

El divendres i dissabte de la mateixa setmana, la Unitat Popular s’apoderava de l’entorn del Monestir de la mà de la FUP i d’una nova edició del festival musical Trona. I per si no n’havíem tingut prou, el següent cap de setmana diverses entitats juvenils de Sant Cugat organitzaven la segona edició de l’Aplec Jove a la Plaça de Barcelona.

L’abdicació del rei espanyol i la recent coronació de Felip VI ha estat també motiu de mobilitzacions a la ciutat. La primera, el mateix dia de l’anunci, quan 700 santcugatencs antimonàrquics es concentraven davant de l’Ajuntament. La segona, el dijous passat coincidint amb la coronació del nou monarca, amb crema de fotografies inclosa.

La cirereta del pastís la posaven el diumenge 15 de juny un grup de joves de la Floresta amb l’ocupació de les sis antigues cases dels mestres de la Floresta i la conseqüent presentació del “Projecte 6 Claus” a favor d’un pla efectiu de Masoveria Urbana a Sant Cugat. El dilluns següent al ple, una nova concentració i tres intervencions del públic a favor d’aquesta iniciativa brillant sense precedents a la ciutat.

Fa pràcticament un mes que a Sant Cugat no parem ni per agafar aire. No cal dir que això em sembla una notícia excel·lent, però trobo que hauríem d’aprofitar els mesos d’estiu per poder descansar una mica, veure episodis repetits de “Plats Bruts” i carregar les piles. Alguna cosa em fa pensar que, si de veritat volem votar el proper 9-N, caldrà urgentment que tornem a omplir els carrers de rebel·lió i desobediència a partir de setembre. Ànims.

 
Comentaris

Destaquem