Pau Casals: el monument d'un poble

'Tenim, doncs, entitats, empreses i institucions, tot un exponent d'una realitat, el poble de Sant Cugat, amant de la música, de la pau, de l'art i de la catalanitat'

El consistori local ha fet pública la voluntat, com ha recollit el TOT, que Sant Cugat tingui un monument, com una vintena d'altres ciutats catalanes, dedicat al català més conegut d'arreu el món i un dels valors més rellevants del combat per la pau, en la qual cosa Sant Cugat, amb la seva Universitat de la Pau i altres iniciatives, ha esdevingut també capdavantera.

Més info: Sant Cugat tindrà un monument dedicat a Pau Casals

El monument té una singularitat. Ha nascut fruit d'una iniciativa que primer recull la delegació local d'Òmnium Cultural i s'amplia ràpidament amb un conjunt d'entitats locals que comença amb Amics de la UNESCO, Ateneu Santcugatenc, Aula d'Extensió Universitària, Escola Fusió fins a una quinzena les quals es constitueixen en un col·lectiu d'entitats per fer realitat el monument. L'artista Lluís Ribas s'ofereix desinteressadament a elaborar un projecte i el fa amb una enorme creativitat com va explicar el TOT la setmana passada amb el suport també d'arquitectes, calculistes, tallers... que s'ofereixen igualment per la força de la idea.

El projecte es presenta a l'Ajuntament i ara, amb la nova alcaldia pren cos i com totes les iniciatives cal un suport financer i un conjunt d'empreses com Occident, Moventia, Flidra, Eurofragance, Guzzini i Networkia hi posen els recursos per fer-lo realitat. Tenim, doncs, entitats, empreses i institucions, tot un exponent d'una realitat, el poble de Sant Cugat, amant de la música, de la pau, de l'art i de la catalanitat, s'ha mobilitzat –contribuint a la reunionitis tan habitual en els catalans- i aviat esdevindrà feliç realitat. Caldria només que els elements simbòlics que té siguin realitat en el difícil món actual i que l'acte d'inauguració del monument pugui ser viscut per la població, dels nens als amants de la música, dels cantaires als preocupats per la pau al món.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem