Poble, espais, comunicació

88.258 és el total de la població de Sant Cugat

Crear espais on es pugui comunicar de forma assertiva no és gens fàcil quan els perfils socials són variats tant per edats com culturalment parlant. La construcció urbanística d’un indret defineix la manera que aquest es vol comunicar amb el seu entorn, de la mateixa manera que la seva situació geogràfica (clima, espais verds, mar, muntanya, etc.) la limiten.

Els Ajuntaments haurien d'adaptar els espais que regenten a les necessitats de l’entorn per aconseguir que el missatge que transmet és capaç de consensuar la cultura, valors i normes de tota una població. L’oferta en serveis, oci, restauració, espais verds, activitats. (...) anirà teixint una xarxa social que definirà la identitat d’aquesta.

Si prenem consciència de quins han estat els condicionants que ens han portat a viure a St. Cugat i no a un altre indret segurament podrem analitzar el com, el perquè i el què de les nostres vides. Quan escollim una casa per viure ho fem en un espai- temps determinats on hi ha condicionants externs (econòmics, socials, culturals, familiars, laborals, ... ) que influeixen a l’hora de definir les característiques bàsiques a tenir en compte.

Aquestes haurien de facilitar la bona comunicació amb el nostre entorn més proper en funció de l'ideal de vida que volem construir. Tan sols prenent consciència d’on som en cada moment podrem estar presents plenament i ser allò que estem destinats a ser.

La meva pregunta per reflexionar aquestes vacances on hi ha una parada en el temps, és: Quin és el teu o teus espais ideals, o persones que t’ajuden a ser allò que estàs destinat a ser? Tenim el que som, no som el que tenim


Podeu enviar una foto a l'instagram amb el #espaiubuntu captant aquell instant que us faci ser i estar.
 

 
Comentaris

Destaquem