El poder de les mosques

'Els pobles de muntanya a on hi ha animals no n'hi ha una mosca empipadora sinó que ni pot haver-hi una multitud i no els agafa cap atac de ràbia'

No sé si heu patit mai l'amor incondicional d'una mosca; ara és el temps comença el fred i van atabalades. Us asseguro que és una estimació fora de mida; la meva, d'ençà que em va descobrir, venia a tot arreu amb mi com si fos un gosset, vam fer la vida juntes una colla de dies. Ja sé que sembla una bestiesa i podia ser que una altra amiga seva la suplantés, però en tinc dubtes, el que és cert és que em va seguir quant vaig pujar al tren aquí a Sant Cugat i vaig baixar amb ella a Sàrria i tant li va fer el soroll de la ciutat es va adaptar de seguida.

Els pobles de muntanya a on hi ha animals no n'hi ha una mosca empipadora sinó que ni pot haver-hi una multitud i no els agafa cap atac de ràbia. I no subestimen el poder d'aquests insectes perquè poden guanyar batalles. A Girona el setembre de l'any 1286 el Rei de França, Felip l'Ardit, va assetjar la ciutat, juntament amb el Rei Pere d'Aragó. Els francesos en entrar a la ciutat, i tot que se'ls van lliurar sense lluita, van robar, saquejar i oprimir als gironins. Van assaltar esglésies i profanar tombes; una d'elles va ser la de Sant Narcís que en obrir-la li van arrencar un braç i diu la llegenda que al Sant no li va agradar gens i va fer que de la ferida sortissin unes mosques gegants amb el cos entre vermell, verd i negre que desprenien una olor putrefacta i que furiosament es van posar a sobre dels soldats i dels seus cavalls encomana'ls una malaltia que els matava de cop. I mateixa pestilència va afectar el rei francès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem