La poesia és interseccionalitat

'Cal aprofitar per visualitzar la creació poètica, apropar-la a tots els segments de la societat, i ajudar a descobrir aquelles autores que no tenen la possibilitat de difondre la seva obra'

L'exclusivitat és una condició que s'allunya de la paraula cultura. En aquest sentit, la poesia també fuig, inicialment, de tota consideració de selecció entre les persones. Una altra cosa és la utilització que fem dels textos, i a qui en facilitem l'accés.

El 21 de març celebrem el Dia Mundial de la Poesia. És un moment que cal aprofitar per visualitzar la creació poètica, apropar-la a tots els segments de la societat, i ajudar a descobrir aquelles autores que no tenen la possibilitat de difondre la seva obra. És fàcil caure en la temptació d'organitzar activitats d'assegurada difusió mediàtica, i proclamar-ne els èxits de la seva programació. Però si volem reeixir en la tasca de superar les fronteres socials, econòmiques i polítiques, cal que els organismes que ens dediquem al món cultural busquem més enllà dels noms reconeguts i dels autors clàssics.

Seguint aquest plantejament, a Sant Cugat es farà una celebració absolutament inclusiva, amb rapsodes anònims i diversos poemes que potser no tenim massa a l'abast a les llibreries. És una manera senzilla i efectiva de traspassar totes les barreres i, a la vegada, mostrar obertament que la poesia és una forma d'expressió que està a l'abast de qui s'hi vulgui acostar. En definitiva, és important aprofitar qualsevol celebració per obrir la mirada a totes les possibilitats de creació. És per això que la poesia, com la cultura en general, és sinònim d'interseccionalitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem