Preservar el procés

La setmana passada ens assabentàvem de la incorporació de Mercè Conesa a l’executiva de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) com a portaveu de la formació

Amb aquest, ja són tres els càrrecs de responsabilitat que acumula a la seva atapeïda agenda. Això és, alcaldessa de la Smart City, vicepresidenta segona de la Diputació i, finalment, el que ostenta a partir d’ara al capdavant de CDC. Desconec la seva capacitat de planificació i execució de tasques, però alguna cosa em fa pensar que difícilment podrà compaginar-les totes. Sobretot tenint en compte que dirigeix l’Ajuntament d’una ciutat de vuitanta mil habitants. El temps desvelarà les incògnites.

Però aquest no és el tema que pensava tractar avui. I és que la “renovació” de la direcció convergent ha coincidit casualment -la casualitat té aquestes coses...- amb la confessió del Molt Honorable expresident Jordi Pujol, que admetia el mateix dia que la seva família ha mantingut durant anys grans quantitats de diners a l’estranger sense regularitzar. D’un dia per l’altre, els convergents miren de desentendre’s del qui ha estat durant dècades el seu “pare polític” apel·lant a un procés de refundació del partit que ha de permetre “preservar la consulta del 9-N”. En aquest sentit, la mateixa Conesa deia ahir a Twitter que “Catalunya està per sobre de persones individuals” i que “tenim un projecte col·lectiu de País i una data en l'horitzó”.

Ho sento molt però ja no cola. No podem seguir permetent que Convergència es dediqui a tapar els seus “asuntillos” en nom del procés sobiranista. Si no volen intoxicar-lo, que en cedeixin el lideratge. Encara més, trobo que l’Assemblea Nacional Catalana i el conjunt de l’“independentisme transversal” farien bé de desvincular-se de CiU si realment pretenen que el nou país vingui acompanyat de “regeneració democràtica”.

 
Comentaris

Destaquem