Durant les altes temperatures hem de vigilar més amb els aliments crus i evitar els plats potents. Unes preparacions culinàries que estan de moda i tenen bon resultat són els tàrtars i els carpaccios.
La carn o el peix, tallat a quadrets petits, ha de ser de gran qualitat i s’aconsella tenir-lo a la nevera.
El nom de tàrtar diuen que prové del costum que tenien els guerrers tàrtars de col·locar sota la sella la carn perquè s’estovés. Altres diuen que prové de la salsa tàrtar, a base de maionesa, mostassa, cogombrets i tàperes en vinagre.
El carpaccio es posa de moda a partir dels exquisits plats de la cuina japonesa. Tonyina, verat, salmó, sorell, etc., com més greixós sigui el peix, el tàrtar serà més apetitós.
En el cas de les carns, les més exquisides són les curades, especialment la carn de llom de bou.
Però la imaginació us ha d’acompanyar en els carpaccios, doncs quasi tot, fins i tot la fruita, pot resultar un apetitós plat acompanyat d’unes torradetes de bon pa i una copeta de vi blanc, fresquet i de poc grau.
Bon profit!