El quiosc no desapareix

'El comerç tradicional d'una ciutat o d'un país diu molt més d'aquella terra i de la seva identitat que no pas les campanyes publicitàries institucionals'

Ha estat una gran decisió, la del govern municipal de Sant Cugat, de permetre el traspàs del quiosc de la rambla del Celler entre Javier Llorente, que fins ara en tenia la concessió, i el seu fill, Narayan Llorente. No és un traspàs indefinit, sinó fins al 2032, però permet que un establiment familiar i tan emblemàtic com aquest, situat al centre neuràlgic de la ciutat, es mantingui viu i alliberat de l'amenaça de tancament que fins ara planava sobre seu.

Més info: El quiosc de la rambla del Celler arribarà al 2032 amb la tercera generació dels Llorente

No ens podem permetre perdre establiments d'aquesta mena. El mal irreparable que fan els lloguers abusius al comerç tradicional, a l'abast només de grans marques o franquícies, està despersonalitzant i enfredorint Sant Cugat. No som un poble costaner abocat al turisme i encara menys una guingueta de platja per tenir, com tenim, els nostres carrers plens de marquesines i de rètols en anglès.

Som Sant Cugat, una ciutat del Vallès Occidental que fa bandera del seu potencial cultural, però que sembla oblidar que la preservació de la botiga de proximitat també és cultura. El comerç tradicional és cultura. El comerç tradicional d'una ciutat o d'un país diu molt més d'aquella terra i de la seva identitat que no pas les campanyes publicitàries institucionals. El nostre quiosc, per tant, és una icona local a protegir. Per això vaig voler-lo incloure com a element essencial d'interactuació ciutadana en la novel·la "Els amants de la rambla de Celler", perquè des de fa més de mig segle dona vida al tram de més fecunda humanitat d'aquest carrer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem