En els últims deu anys ha augmentat la xifra de dones amb malalties hormonals en un 20% segons l'OMS i cada vegada amb edats més joves. A Catalunya al 65% de les dones tenen malalties cròniques, i d'aquest 65% el 35% són malalties hormonals (INE i ESCA). No hi han dades de la població de Sant Cugat, però si extrapolem els resultats amb 92.000 habitants dels quals 48.000 són dones, podríem parlar que més de 10.000 dones santcugatenques podrien patir malalties hormonals. Si us fixeu bé estem parlant de xifres prou importants per a tenir-les en compte.
El més important d'aquestes dades és que no parlem de processos evolutius que impliquen directament a la dona com pot ser l'arribada de la menstruació, l'embaràs, el prepart i el postpart o la menopausa, sinó que parlem de malalties hormonals que afecten les dones independentment d'aquests processos evolutius i que la majoria de vegades la simptomatologia és tan subtil que és difícil de detectar, però sí que afecta de forma demolidora la qualitat de vida d'aquestes dones.
Aquests símptomes passen desapercebuts perquè impliquen molts sistemes (endocrí, digestiu, psicològic, immunològic, motor) és per això que sense una mirada global i integradora del cos de la dona són difícils de diagnosticar i tractar.
En ser una de les dones afectades, he pogut comprovar la manca de recursos i centres especialitzats que hi ha i com de perduda et sents en aquesta situació, així que amb el suport d'ADE Vallés he creat Rekilibra, una web on trobareu articles, especialistes, centres, investigacions i resolució de dubtes amb el rigor que com a dones necessitem i amb l'atenció que mereixem.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.