Salut del comerç santcugatenc

'Tenim una bona i rica estructura comercial, però ens costa atraure compradors del nostre entorn'

El passat mes de març es va publicar el Mapa del comerç del Vallès Occidental 2021. Estructura comercial i indicadors de salut comercial, que publica el Consell Comarcal del Vallès Occidental en el marc de l'Observatori del Vallès Occidental, on s'han analitzat els establiments comercials en planta baixa dels 23 municipis del Vallès Occidental i dels 20 eixos comercials principals.

En relació amb el comerç de Sant Cugat en destaquen les següents dades:

· 3.135 locals d'ús potencialment comercial amb activitat a l'interior, essent el segon municipi, per darrere de Terrassa, que té 6.058 locals.

· 420 locals buits.

· Un índex d'atracció comercial (que mesura el percentatge de comerç no quotidià sobre el total) de 17,93 punts, el que cal interpretar com un model de comerç de proximitat en comptes d'un model d'atracció comercial.

· Un índex d'aprofitament del teixit comercial (que mesura el percentatge de locals buits sobre el total) de 88,20 punts, que cal interpretar com a bona ocupació, molt lluny de riscs de desertització comercial.

· Un índex de dotació comercial (que mesura el nombre de comerços per cada 100 habitants) de 2,94 punts, el segon més alt de tots els municipis.

D'entre les moltes conclusions que es poden extreure de l'estudi, crec que n'hi ha una de fonamental: tenim una bona i rica estructura comercial, però ens costa atraure compradors del nostre entorn. Potser convindria una estratègia coordinada des de diferents àmbits (promoció, mobilitat, urbanisme, etc.), i emmarcada en la necessària i útil col·laboració publicoprivada per, conjuntament, poder fer créixer el potencial comercial que tenim.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem