És amb la pandèmia quan Labdoo realment explota al nostre municipi. Les escoles van tancar i molts nens i nenes no podien seguir les classes per manca d’ordinadors. Així va néixer “Labdoo km-0” amb l’objectiu de posar tota la seva potencialitat a reduir la bretxa digital amb accions locals. Les donacions de particulars i empreses es van multiplicar i vam començar a lliurar ordinadors a casa dels nens a finals de març. Al juny ja n’havíem lliurat més de 200.
L’institut de FP de Sant Cugat va rebre els primers ordinadors durant el confinament i es va unir a la xarxa convertint-se en punt de recollida i sanejament per les altres 22 escoles i instituts de Sant Cugat que ja han rebut uns 360 ordinadors. Joves ajudant joves.
El 13 de juny els voluntaris finalment vam poder trobar-nos a la Casa de Cultura i preparar entre tots 46 ordinadors pel programa de mentoria de la Generalitat, per refugiats i persones en risc d’exclusió. En un matí els vam fer entre tots.
El més important no és pas el que hem aconseguit sinó com: amb transparència, en xarxa, sense diners, sols utilitzant recursos pràcticament inacabables com són la bona voluntat i els ordinadors usats per reciclar.
Durant el 2021 esperem que acabin els efectes de la pandèmia i tornar a tenir viatgers voluntaris per portar de nou portàtils arreu del món tal com ja n’hem portat més 19.000. Arribaran els ordinadors del departament d’Educació i podrem donar-ne els que quedin en desús a d’altres, aquí o arreu del món. Ara Sant Cugat ja som part de la xarxa social humanitària Labdoo, tal com podeu veure a la plataforma oberta a tots, a labdoo.org. Moltes gràcies a tots.
Equip de voluntaris Labdoo Sant Cugat. FOTO: Cedida
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.