A Sant Cugat, no tothom té piscina

"Cal implementar propostes com la xarxa de refugis climàtics"

Les conseqüències del canvi climàtic ja han arribat fa temps a la nostra ciutat, com sempre, afecten de forma més clara a les persones i famílies en situacions de més vulnerabilitat. Les onades de calor seran cada vegada més freqüents i tòrrides, i és en aquest sentit que cal millorar la capacitat d’adaptació de Sant Cugat a aquests fenòmens climàtics per tal de cuidar de la salut dels veïns i veïnes.

La capacitat de protegir-se enfront de la calor és desigual. La qualitat dels habitatges, la disponibilitat d’aire condicionat, d’un jardí o de piscina, per exemple, són elements vinculats a la renda.

És per això que ens cal implementar propostes com la xarxa de refugis climàtics. Una iniciativa que ja es desenvolupa a moltes ciutats com Vitòria, Sevilla, Màlaga o Barcelona. Aquests refugis serien equipaments municipals com biblioteques, centres cívics i esportius adaptats que, mantenint els seus usos habituals, comptarien amb temperatures al voltant dels 26°, dispensadors d’aigua potable i àrees de descans.

Espais oberts a tothom però especialment destinats a persones vulnerables com gent gran, persones amb diferència funcional, problemes de mobilitat o simplement a nadons i infants.

Sant Cugat es caracteritza per tenir molt arbrat urbà, això també ens ajuda a millorar el confort climàtic, qüestió que ens ha de fer parar de tapar els escocells quan un arbre mor o tenir-ho en compte a l'hora de reurbanitzar un carrer. Ens hi va la salut de totes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem