Sant Cugat, el Silicon Valley català

'Sona bé i pot enganxar això de ser el Silicon Valley català, però no n'hi ha prou en repetir-ho. Si realment volem que Sant Cugat sigui el Silicon Valley català cal que totes les parts treballem dur'

Sovint escolto a la ràdio comentaris que fan referència a Sant Cugat com la ciutat dels pijoteres, dels amants del golf, de les cases amb piscina... i a alguns diaris digitals, llegeixo comentaris sobre Sant Cugat i els santcugatencs que van en la mateixa direcció. És indubtable que Sant Cugat ha aconseguit un posicionament de marca, una reputació, de ciutat puntera, assolida per un cúmul de circumstàncies que no tinc clar que s'hagin treballat mai de forma estratègica.

L'altre dia llegíem una notícia on s'explicava que Sant Cugat té un nivell adquisitiu alt perquè l'habitatge no és econòmic i es converteix en filtre. Jo no vull entrar a parlar de l'accessibilitat ni el preu de l'habitatge, però un cop més, crec que aquest posicionament de ciutat exclusiva s'hauria d'aprofitar estratègicament com una oportunitat que ens pot portar coses molt bones.

Sona bé i pot enganxar això de ser el Silicon Valley català, però no n'hi ha prou en repetir-ho. Si realment volem que Sant Cugat sigui el Silicon Valley català cal que totes les parts treballem dur; preparar l'entorn amb tots els professionals, amb les empreses, els centres de formació i l'administració.

I si has llegit fins aquí, cal que tinguem clar que certament, a Sant Cugat tenim les empreses, les universitats, els centres de formació professional, els col·legis, les escoles i només falta que l'administració ho sàpiga lligar tot, que estimuli la col·laboració i prepari l'entorn perquè es puguin crear més empreses, més projectes i, per tant, més ocupació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem