Continuar amb la carrera professional després de la maternitat no va ser fàcil. No sóc un cas aïllat. Crec que la rigidesa laboral causa pèrdua de talent femení. Voler conciliar vida laboral i familiar m’ha portat a fundar Wisar, una empresa emergent que uneix talent i empreses flexibles. La peculiaritat de Sant Cugat, ciutat on visc, m’ha inspirat per validar la necessitat de gran quantitat de professionals i, en particular, de dones professionals.
Sant Cugat té 105 dones per cada 100 homes, taxa que a l’Estat és del 103 (any 2010). La relació de feminitat pel total de població és del 105% i, en el cas de dones estrangeres, del 115%. Afegiu-hi a més, que, aquestes dones, estan molt formades i que el percentatge amb estudis superiors supera la mitjana. Tot i tenir una de les taxes d’atur més baixes de l’Estat, la desocupació entre dones d’altres orígens és del 25,6% front un atur femení del 5,8 % (2010). Una part es deu correspondre a dones que acompanyen la parella a la seva destinació a Barcelona, es fan càrrec de la família i no dominen l’idioma, cosa que suposa una doble dificultat.
Patim un atur femení d’alta qualificació que cal combatre? Tenim massa dones expatriades sense accés a treballar per l’idioma, horaris inflexibles, exigències de mobilitat laborals o situació familiar? Subestimem l’atur real en obviar persones que cerquen feina malgrat no donar-se d'alta als serveis públics d'ocupació? Estic convençuda que Sant Cugat és una mina d’or de talent i que amb l’esforç de les empreses i la ciutadania podem generar oportunitats de creixement tant per a les persones com pels negocis. Suma’t a la revolució del talent.