Sí, sóc del centre

Cal esperar que al final tots ens sentirem una mica més contents

Ens estan arreglant el centre de la ciutat. Gràcies, ho necessitem i força. Hom ja sap que els centres de les grans ciutats estan destinats a morir, és a dir, a envellir arquitectònicament i demogràficament si no els salva el comerç. El consum és una gran cosa quan de conservar edificis i vitalitzar espais es tracta.

De moment, ja hem convertit el mercat Pere San, la plaça de vendre per als santugatencs de tota la vida, en el Mercat Vell. Una aposta que, pel que veig, està triomfant. Em diuen que es ven tant com es menja i beu (es degusta, perdó). Fins i tot sembla que hi pots menjar un chuletón. Ara vinc! Els tendals s’han menjat mitja plaça, però hem de donar-ho per bo si serveix per posar un espai que estava ferit de mort al mapa de la ciutat.

Ara, per tal d’anar completant el projecte “Ets del centre”, anem de cara a l’edifici de l’espai de l’antiga benzinera de Rius i Taulet. No cal dir que no hi tinc res en contra, ans al contrari. Fins ara l’havia patit com a vianant, un patiment suportable, això sí, i ara ens anuncien que els cotxes també hauran de pagar un cert peatge.

Que se m’entengui bé, no és que facin del carrer una autopista, sinó que se’ns fa saber que les obres afectaran durant divuit mesos la mobilitat de la zona. Les obres ja ho tenen això. Si fins ara els veïns havíem de conformar-nos amb mitja vorera, ja que l’altra meitat se l’ha apropiat la tanca de les obres, sembla que a partir d’ara els cotxes tampoc no podran gaudir de tot el carrer, almenys durant tot el temps. És reconfortant saber que aquestes càrregues es reparteixen entre tots. Com diu la meva mare, que sigui per a bé.

Suposo que les obres s’allargaran més del previst, com ha passat amb el mercat i és habitual en aquests casos, i que acabarem incorporant les molèsties en la nostra quotidianitat, però cal esperar que al final tots ens sentirem una mica més contents, perquè ens hauran fet una mica més del centre. Aquest final m’ha sortit romàntic, ves per on. Deu ser per l’inici d’any. (PD: Sóc conscient que m’he deixat La Unió Santcugatenca, que també forma part del projecte del centre, però aquesta és tota una altra qüestió, ja en parlarem) .

Més informació
 
Comentaris

Destaquem