El 3 de 9 amb folre carregat del Concurs de Castells del 2018 va ser l'última construcció amb folre que els Castellers de Sant Cugat han intentat a plaça. Són gairebé sis anys sense que els Gausacs hagin portat un castell folrat en públic. Si ja és difícil recuperar un nivell de castells que s'havia assolit en el passat, recuperar els castells folrats és encara més complicat.
La colla ha variat molt en la seva composició en aquest lapse de temps i les persones que el 2017 i el 2018 eren habituals ara potser no ho són tant i el gruix de colla més regular als assaigs té una altra composició i, molt probablement, cap experiència prèvia en castells d'aquest estil.
Per passar de castells de 6 a castells de 7 o de 7 a 8, cal una experiència al tronc que es pot tenir disponible, atès que els components del tronc no canvien pas tant. A la pinya també és important tenir experiència en castells del nivell que es vol tornar a assolir, però és més fàcilment substituïble amb gent regular, considerant que la feina a la pinya és similar en un castell de 7 que en un de 8.
Però això no passa als castells folrats. Aquí cal gent experimentada en les posicions que pugen dalt del folre i a les que estan a la soca aguantant el folre. Si no es disposa d'aquesta experiència, treballar la gent més novella fa que la tasca de tornar a provar folres sigui molt més complexa.
Des de fa molts mesos, els Castellers de Sant Cugat estan treballant de valent el 2 de 8 amb folre i sembla que la feina comença a oferir fruits bons, però és una tasca feixuga i llarga.
Tant de bo es consolidi i aviat puguin tornar els folres verd Collserola.
Gausacs, amunt!
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.