Casa Aymat: història de tapissos i catifes

'En aquell Sant Cugat, Aymat era una de les empreses més importants i va ajudar també a la participació laboral de la dona, en un entorn gairebé agrícola'

Dins del programa de tertúlies de l’Aula, hem rebut al Sr. Joan López, dissenyador de catifes a l’antiga Casa Aymat. Ens ha fet un ampli viatge al passat amb l’ajut d’una filmació d’aquella època, que fa més entenedora la importància d’una fàbrica que portava arreu el nom de Sant Cugat, com bressol de la fabricació de catifes i també dels tapissos d’alguns artistes de gran nivell: Miró, Picasso i més endavant Grau Garriga, que venien amb els seus projectes per fabricar a la nostra ciutat. Més de 100 treballadors feien realitat material aquells dissenys artístics, des del dibuix inicial fins al final de la peça.

En aquell Sant Cugat, Aymat era una de les empreses més importants i va ajudar també a la participació laboral de la dona, en un entorn gairebé agrícola i contribuint a fer més divers i modern el teixit social de la ciutat, sumant i molt, la seva aportació per donar una imatge més moderna del nou Sant Cugat. Avui veiem la casa Aymat i el Museu del Tapís i entenem millor qui érem.

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem