Cinema i gastronomia

"El cicle de conferències de l’Aula ha convidat el ben conegut expert en cinema Sr. Albert Beorlegui"

El cicle de conferències de l’Aula ha convidat el ben conegut expert en cinema Sr. Albert Beorlegui, qui ens ha obert una mirada especial del cinema: La gastronomia. Sorprèn la quantitat de pel·lícules on el menjar és present en qualsevol de les seves facetes: aliments, beure, restaurants, cuiners, turisme i viatges, el fet social, etc. Si creiem que el menjar és un símbol de la cultura, és fàcil afegir-hi que, en molts casos, representa a molts països, que a la seva imatge li segueix la cuina o plats o el beure. El cinema ha ajudat molt a crear aquest vincle i fer influència.

Ens ha presentat una selecció de films on trobem la gastronomia com a part de la trama. Va començar amb els Lumiére el 1895, hi trobem la fam i misèria (La quimera del oro), Aventures i exotisme (Indiana Jones). Diversitat social i cultura (Un viaje de 10 metros). Romanticisme (Agua para chocolate) i per seguir amb elements complementaris, com els vins (entre copas, chocolat). Nostàlgia (dublineses), i vam continuar amb molts més títols. Gran record. 

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem