Com era en Pep Ventura?

Segons escriu en Josep Pla: “Pep Ventura fou un home carregat d’espatlles que portava un bigoti caigut i malenconiós” que anava pels pobles tocant el sac de gemecs i la xeremia. Interpretà com ningú, el fons de la tristesa que tenim els empordanesos, la nostra incessant gesticulació i la nostra xerrameca vaga i informe.

A qui no ha sentit “Per tu ploro” o el “Cant dels ocells” sobre determinats preciosos paisatges del meu país, cap al tard, en un poble decrèpit i torrat pel sol dels segles, amb les vorades de xiprers tocades pel sol morent, li serà difícil de comprendre la malenconia visceral del músic”. Feu-vos socis de l’Entitat Sardanista.

Pel mòdic preu de 36 euros a l’any, 3 euros al mes, us podeu fer socis d’una entitat que vetlla per expandir la tradició del ball de la sardana i col·labora amb les activitats festives que es fan al poble. Cada dilluns fem assaig al vestíbul del Teatre-Auditori. En el proper TOT us explicarem tots els beneficis, tant físics, lúdics com socials, de ballar sardanes. Fins aviat. Ens veiem a la plaça!

 
Comentaris

Destaquem