Els Manuscrits de la mar Morta

La conferència “Els Manuscrits de la mar Morta o Rotlles de Qumran” impartida per la Dra. Maria Josep Estanyol ens va permetre conèixer la seva fascinant història

És una col·lecció de milers de fragments de més de 800 manuscrits descoberts el 1947 per un beduí a prop de Qumran en una cova, després ens van trobar fins a onze. Escrits en paleohebreu, hebreu, arameu i grec probablement per autors de la branca hebraica dels essenis que vivien en un monestir proper.

Aquests seguien un judaisme propi basat en l’arribada de dos messies, un polític i un altre de religiós. Escrigueren els manuals de la seva regla religiosa i obres de caràcter messiànic i d’altres que aborden la moral o arguments teològics diversos. Els quals van decidir amagar en coves per salvar-los de la destrucció dels invasors romans.

El més important de la troballa és la seva antiguitat, que permet estudiar importants fonts teològiques i organitzatives del cristianisme. Són els texts més antics de què es disposa en hebreu de l’Antic Testament bíblic.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?