La vinya torna a Collserola

'El programa de Tertúlies de l’Aula ens ha presentat al Sr. Iñigo Haughey, viticultor i enòleg que treballa per recuperar l’activitat vinícola a les terres dins el Parc de Collserola.'

El programa de Tertúlies de l’Aula ens ha presentat al Sr. Iñigo Haughey, viticultor i enòleg que treballa per recuperar l’activitat vinícola a les terres dins el Parc de Collserola. Altres iniciatives treballen per aquesta mateixa idea i és part familiar del nostre paisatge, trobar finques amb plantades de ceps joves que prometen noves collites que trobarem als comerços i restaurants amb noms de la nostra ciutat.

Ens remarca que la idea fuig de crear una indústria vinatera i el que vol és recuperar l’antiga presència de la vinya a Sant Cugat i les classes de raïm que hi havia. El procés comença amb disposar de finques sota la fórmula de la “rabassa morta”, i després es planten ceps amb les modalitats de tota la vida: Xarel·lo, Moscatell, Garnatxa, Macabeu i Ull de Llebre.

El tipus de cultiu és respectuós amb la biodiversitat i el medi ambient, amb processos naturals amb l’adob i el tractament de plagues. Ja podem trobar al comerç, ampolles de les primeres anyades amb noms tan propis com “Medir” i “Sant Cugat”.

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC
C/ Dos de Maig, 2 bis
Telf. 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem