Aquesta beguda, que es pot prendre freda o calenta, té diverses varietats i cada una té unes propietats terapèutiques, característiques i beneficis per al nostre cos diferents.
• Te verd: destaca pel seu poder antioxidant que evita l’envelliment prematur de tots els teixits. +
També ajuda a reduir el risc de patir certs càncers.
A més, contribueix a mantenir una bona salut del sistema nerviós i redueix el risc de patir malalties cardiovasculars.
I és un bon aliat per aquelles persones que volen perdre pes.
• Te negre: té un efecte diürètic molt important, indicat per persones amb tendència a la retenció de líquids.
També redueix el risc de patir malalties cardiovasculars.
A la vegada, també és útil per millorar la respiració.
• Te blanc: té un poder antioxidant molt més elevat que el te verd, ajuda a millorar els nivells de colesterol en sang i, amb menys eficiència que el te verd, prevé del càncer.
• Te vermell (o Pu-Erh): és conegut per la seva capacitat de disminuir el nivell de greixos, és altament digestiu, té una important acció diürètica i és un bon aliat per reduir els nivells de colesterol.
• Te blau (o Oolong): pot reduir el nivell de colesterol en sang.
A més, és molt útil per reduir el risc de patir un infart, així com altres malalties relacionades amb el cor i el sistema cardiovascular.
Font: AMIC