7 trucs per una taula ben parada

Saps on va cada cosa? Els plats, els coberts, el tovalló, les copes... Et donem un cop de mà per ser un bon amfitrió!

1) Per a cada comensal posem un plat pla. Si el primer plat és sopa, a sobre el plat pla posarem un plat fondo (també anomenat soper) i, si servim brou, una tassa sobre un plat petit (el qual retirarem amb la tassa un cop acabat el primer plat).

2) A la dreta del plat es col·loquen el ganivet i la cullera; i a l'esquerra, la forquilla. Si hi ha un plat de peix, també posarem els coberts adients: la pala a la dreta amb el ganivet i la forquilla de peix a l'esquerra. L'ordre dels coberts és el següent: els més allunyats del plat són els que cal utilitzar abans.

3) A l'hora de parar taula només posem els coberts del primer i del segon plat, els de les postres els portarem quan toquin.

4) El tovalló es posa plegat sobre el plat, o bé a la dreta.

5) Si volem servir pa: en un platet a l'esquerra.

6) Les copes es col·loquen en fila d'esquerra a dreta i es comença per la de l'aigua a l'esquerra i s'ordenen segons la mida.

7) Si heu de servir aigua o vi de peu, cal que ho feu per la dreta.

 
Comentaris

Destaquem