Amb la tornada a la rutina després de l’estiu, és important recordar que establir hàbits diaris no només ens ajuda a organitzar-nos millor, sinó que també té beneficis significatius per al nostre cervell. Des del punt de vista de la neurorehabilitació, la rutina pot ser una eina poderosa per millorar la salut cerebral i el benestar general.
La neurorehabilitació se centra en ajudar les persones a recuperar funcions perdudes o deteriorades a causa de lesions o malalties neurològiques. En aquest context, la rutina diària pot jugar un paper clau. Establir horaris regulars per a activitats com menjar, dormir, fer exercici i treballar pot ajudar a reforçar les connexions neuronals i promoure la plasticitat cerebral, que és la capacitat del cervell per adaptar-se i canviar.
A més, la rutina pot reduir l’estrès i l’ansietat, factors que poden afectar negativament la funció cerebral. Quan el cervell sap què esperar, es redueix la incertesa i es crea un entorn més estable i previsible, cosa que facilita la recuperació i el manteniment de les funcions cognitives.
Per tant, mentre ens adaptem de nou a la vida quotidiana després de les vacances, recordem que establir i mantenir una rutina no només ens ajuda a ser més productius, sinó que també és essencial per a la salut del nostre cervell. La neurorehabilitació ens ensenya que, amb petits canvis en els nostres hàbits diaris, podem aconseguir grans beneficis per al nostre benestar mental i emocional.
A l'AVAN oferim suport terapèutic, associatiu i de lleure a persones afectades per malalties neurològiques i les seves famílies o persones cuidadores. A Sant Cugat som a la Casa de Cultura. Més informació a www.avan.cat o escrivint un correu electrònic a santcugat@avan.cat.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.