El cafè

Hi ha un article publicat per la Dra. Odile Fernàndez que ens explica els beneficis i els inconvenients de prendre cafè

Hi ha un article publicat per la Dra. Odile Fernàndez que ens explica els beneficis i els inconvenients de prendre cafè.

Diu que hi ha estudis fets amb més d’un milió de persones que demostren que, en els homes (que no en les dones), redueix els riscs de Parkinson. Anys enrere era el primer que ens desaconsellaven quan anàvem al metge; l’associaven a problemes cardíacs, cosa que avui s’ha vist que és ben al contrari. De fet, sempre pres amb moderació, redueix el risc de malalties cardiovasculars i el càncer de fetge. També el podem veure com a protector de les dones postmenopàusiques perquè disminueix un petit tant per cent de patir càncer de mama, i té un important paper en el perill de patir diabetis tipus dos i manté la memòria.

De fet, el cafè és una beguda bona per la salut, però hem de saber els efectes negatius que pot provocar. Un d’ells és que pot augmentar el risc de càncer de pulmó i no és la cafeïna el detonant d’aquest problema sinó el procés del torrat. No hauríem de consumir cap torrefacte o barreja de cafè.

Sabem que augmenta el colesterol si es consumeix sense mesura, més de quatre tasses al dia, i desenvolupa risc de fratures en dones que ja les han patit abans. Si es tenen problemes per dormir, aquesta beguda no és aconsellable, ni durant el matí ni cap al cap vespre, doncs és un fort excitant i no ajuda a agafar el son.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem