Estovalles
• El color de les estovalles podeu escollir-lo segons l’estació de l’any.
• Les estovalles no han de ser massa llargues.
• A sobre de les estovalles podeu col·locar estovalles individuals o camins de taula.
Tovallons
• Els tovallons podeu col·locar-los amb un plec normal o amb un de sofisticat.
• El tovalló pot anar col·locat al costat de la forquilla, a sobre del plat o dins de la copa.
Plats
• Els plats han d’estar col·locats a uns 3 dits de la vora de la taula.
• Els plats fondos s’han de posar a sobre d’un plat pla.
Coberts
• Els coberts han d’estar col·locats en l’ordre en què seran utilitzats, des de fora cap a dintre.
• El ganivet ha d’anar a la dreta del plat i amb la serra cap al plat.
• La forquilla, a la dreta del plat amb les puntes cap amunt.
• La cullera, si és necessària, heu de posar-la a la dreta dels ganivets.
• Els coberts de postres han d’anar a sobre del plat en posició horitzontal.
Copes i tasses
• La copa d’aigua ha d’anar a l’esquerra i la de vi a la dreta.
• Si voleu servir cafè després podeu col·locar la tassa i el plat en el seu moment o fer-ho a la dreta de les culleres al principi de l’àpat.