De fruita cal menjar-ne cada dia

La fruita hauria de ser un element imprescindible de la nostra dieta diària, ja que és una de les fonts més importants de vitamina C

La fruita és una de les fonts més importants de vitamina C, que s’inclou, especialment, en els cítrics, com les taronges, les mandarines, les llimones, però que també és present de manera molt notable en el meló, el kiwi o la maduixa.

Els nutrients més abundants de la fruita fresca són els hidrats de carboni, existents en forma de sucres simples, naturals i sans, com és la fructosa. Però el contingut en carbohidrats en les fruites fresques és variable. Per exemple, el raïm, les figues o els plàtans tenen una concentració més important d’aquest component que repercuteix també en la quantitat energètica que aporta.

En general, uns 100 grams de fruita aporten entre 30 i 50 calories. Aquesta xifra augmenta fins a les 300 calories per cada 100 grams, en casos de fruites dessecades, com és el cas de les panses, les figues seques...

De la fruita, també destacar l’aportació de fibra, especialment de pectina, que té la missió d’activar el trànsit intestinal, a banda de servir d’anivellador dels índexs de colesterol en la sang.

 
Comentaris

Destaquem