Demència o Alzheimer? Aclarint terminologies

La malaltia d’Alzheimer és la forma més habitual de demència, afecta principalment persones grans i és neurodegenerativa

Sovint hi ha confusió entre els termes demència i Alzheimer i és que realment estan molt units. Quan es parla de demència, es fa referència a un conjunt de símptomes que afecten la memòria, el pensament i la capacitat per a acomplir activitats quotidianes.

No és una malaltia per si mateixa, sinó una manera de descriure els problemes de funció cognitiva que arriben a interferir en la vida diàriad’una persona. Hi ha diversos tipus de demència, cadascuna sol tenir uns trets inicials diferenciadors i són causades per diferents condicions.

La malaltia d’Alzheimer és la forma més habitual de demència, afecta principalment persones grans i és neurodegenerativa, és a dir, que va progressant. Es produeix per l’acumulació excessiva de certes proteïnes al cervell, tant a dins de les neurones, impedint el seu correcte funcionalment, com a fora, obstaculitzant la comunicació entre elles. Això acaba generant la mort de les neurones.

Un dels trets més característics de la malaltia d’Alzheimer és l’alteració de la memòria recent, és a dir, que es va perdent la capacitat de recordar noves informacions. Actualment, no hi ha cura i s’intenta alentir la seva progressió amb tractament farmacològic i no farmacològic, procurant mantenir al màxim l’autonomia de la persona. AFA VO t’acompanya en el procés de l’Alzheimer i altres demències, ens pots trobar a la Casa de Cultura o al telèfon 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem