Aquesta setmana entrevisto a la doctora Montse Folch, reconeguda especialista en Nutrició i Dietètica i autora de diversos llibres d’èxit, com ara ‘La dieta de la Dra. Folch’, ‘Què mengem avui?’ o ‘La dieta dels colors’.
Arribada la menopausa, quins aliments hem de consumir més?
Després de la menopausa es redueixen pràcticament a la meitat les necessitats del ferro. En la dona postmenopàusica al risc de patir osteoporosi, ha de ser conscient de la necessitat de prendre tres o fins i tot quatre lactis diaris, sempre sota control i seguiment, mitjançant la realització de densitometries òssies que permetin saber l’estat de calcificació.
El consum de la llet de vaca ha disminuït considerablement aquestes dècades, l’aconselles?
Cal prevenir el risc de patir osteoporosi, per tant, és fonamental en la dieta, la presència de lactis enters o descremats, a més de la ingesta de vitamina D, necessària per a l’absorció del calci. També ressaltar la importància d’incrementar l’exercici físic.
Quins aliments podríem consumir en la Postmenopausa com a fonts de nutrients?
Proteïnes: Soja, llegums, carn, peix, ous i làctics.
Calci: Ametlles, llet i derivats sobretot enriquits en calci, figues seques, julivert.
Ferro: Carn, ostres i cloïsses, anxoves, llegums, rovell d'ou, cacau, arròs integral, mongetes seques, soja, pipes, ametlles, nous i avellanes.
Per últim, Dra.Folch en aquesta era en la qual vivim, creu vostè que es consumeixen massa aliments processats i que això tindrà un impacte negatiu en la nostra salut?
En general, els aliments processats porten més quantitat de sal, sucre i greixos, els quals hem de reduir el seu consum en qualsevol fase de la vida, sobretot a partir dels 40 - 50 anys, etapa en la qual és més freqüent patir colesterol, hipertensió, diabetis…
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.