El rave: aigua i vitamina C

En general, els raves, d’un cert gust picant, es consumeixen crus i formen part d’amanides

Per a un gust més suau, tan sols caldrà pelar-los.


Pel seu alt contingut en aigua, el rave té una baixa aportació calòrica. Es calcula que per cada 100 grams són 16 les calories que conté.


També destaca pel contingut en hidrats de carboni i en fibra.


De vitamines, la C és la més nombrosa i es troba en quantitats similars a les que tindríem per exemple amb mitja taronja. La principal característica de la vitamina C és la seva acció antioxidant, a la vegada que intervé en la formació de col·lagen, dels ossos i les dents, i contribueix en l’absorció del ferro.


En relació amb els minerals, destaca l’aportació de potassi i de iode, tot i que també conté quantitats importants de calci i de fòsfor. El calci, però, del rave no és pràcticament assimilat per l’organisme.


El rave destaca pel seu poder diürètic i digestiu. L’efecte diürètic està relacionat amb l’alt contingut en aigua i en potassi i repercuteix beneficiosament en casos d’hipertensió, gota o càlculs renals.


Pel que fa a l’efecte digestiu, el rave té la propietat d’estimular les glàndules digestives, per la qual cosa resulta una hortalissa indicada per a persones amb problemes de vesícula o de dispèpsia (digestions dolentes).

Font: AMIC

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?