Durant molt de temps els greixos representaven l’enemic número 1 tant en la nostra dieta com en la salut del nostre cos. Però, deveu saber que són necessaris i a continuació us contem perquè.
Normalment, considerem que el seu consum és la causa de tenir panxa. Però, no tots els greixos són iguals i, presents en quantitat i de qualitat adequada en la nostra dieta diària, poden oferir grans beneficis.
Però, és fonamental escollir-los adequadament, prioritzant els aliments rics en greixos insaturats i limitar al màxim els greixos trans que sí poden perjudicar-nos notablement.
Les dietes riques en greixos bons no només no ens fan engreixar sinó que poden oferir l’aprimament ja que reemplaçar greixos saturats per insaturats pot produir per sí sol, una lleu pèrdua de pes com conclou un estudi.
A més, les dietes baixes en greixos no són precisament les més efectives per aprimar-se segons assenyala una investigació publicada a The New England Journal fo Medicine.
Fins i tot, un estudi diu que no s’hauria de restringir la ingesta de greixos saludables en la nostra dieta per obtenir beneficis tant sobre la prevenció de malalties cardiovasculars com de diabetis i càncer.
A més, els greixos en el marc d’una dieta equilibrada poden afavorir l’absorció de vitamines liposolubles tals com l’A, E, D i K, i molts àcids greixos poden tenir efectes cosmètics importants entre els quals destaca l’Omega 3.
El greix en el nostre cos també té valuoses funcions tals com sostenir òrgans i teixits protegint-los de danys davant de cops o caigudes, aïllar-nos per regular la temperatura corporal i una funció metabòlica important.
Però, els excessos no són bons i per això, en el nostre cos, no hauria d’haver més del 25% de greix, així com tampoc menys del 4%, essent l’absència de greix a l’organisme incompatible amb la vida.
Font: trendenciashombre.com