T’has sentit desmotivat en algun projecte al qual has dedicat tots els teus esforços? Creus que els altres membres del teu equip no han estat a l’altura? Vols abandonar?
Tranquil·litza’t i reflexiona sobre què està passant. El primer pas és esbrinar si, al començament del projecte, els objectius es van definir correctament. Potser no tots esperaven obtenir el mateix resultat i, mentre tu persegueixes un assoliment molt alt, altres poden tenir expectatives diferents. El més important és parlar-ne amb el teu equip i evitar caure en la victimització, ja que això no et portarà enlloc.
Amb una bona estratègia i treballant junts, podreu definir què desitgeu i què és realment possible assolir amb l’equip que has format. De vegades demanem massa i acabem caient en la frustració. Cal valorar si l’equip és l’adequat o si necessites incorporar altres professionals.
Comunica’t de manera positiva, fent que cada membre de l’equip senti que el procés és valuós i que, amb esforç conjunt, podeu assolir més èxits. Mai penalitzis els assoliments com a insuficients; recorda que les capacitats de cadascun són diferents i que, on un no arriba, potser l’altre sí que ho fa. Assigna tasques específiques a cada persona i valora els resultats en conjunt.
No oblidis que tan important és parlar com escoltar. Això et permetrà comprendre què està passant dins l’equip i i posar cada cosa en el seu lloc.
Has de ser clar i concís.
Crea un canal de comunicació obert i procura organitzar reunions participatives amb tot l’equip. Això facilitarà l’exposició de totes les visions i permetrà equilibrar aquelles problemàtiques que quedin pendents de resolució.
Recorda que, com a responsable de l’equip, la teva funció és fer que se sentin “importants”. Cada assoliment conjunt reforçarà també el teu lideratge.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.