Segons un estudi elaborat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació "la Caixa", i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili ha revelat que la ingesta d'aliments ecològics a la infància s'associa amb un millor desenvolupament cognitiu. "Les dietes saludables, entre les quals hi ha l'ecològica, són més riques que les de fast food o menjar ràpid en nutrients necessaris per al cervell, com ara àcids grassos, vitamines i substàncies antioxidants, el que de forma conjunta pot afavorir les funcions cognitives a la infantesa", explica Jordi Júlvez, primer autor de l'estudi.
L'anàlisi de múltiples factors de risc ambientals prenatals i infantils suggereix que, conviure amb moltes persones i respirar un aire interior contaminat, també es relacionen amb resultats més baixos en els tests d'intel·ligència fluida.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.