Els ingredients bàsics dels casals d’estiu dedicats a la cuina

Diferents programes mediàtics sobre cuina han impulsat una nova tendència de casals d’estiu culinaris

Programes com  MasterChef, Pesadilla en la Cocina o Joc de Cartes, han popularitzat  la gastronomia entre el públic més jove i aquesta onada ha impulsat casals d’estiu sobre aquesta temàtica.

  1. Treball en equip. En aquests casals els nens participen en desafiaments que simulen les proves dels concursos televisius, fomentant la competició amistosa i la col·laboració entre ells. A  més, els participants també desenvolupen habilitats socials.
  2. Professionals del sector. Els participants d’aquests casals interactuen amb xefs reconeguts i, fins i tot, amb exconcursants de programes culinaris, proporcionant-los inspiració i models a seguir, i oferir-los l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics.
  3. Contacte amb la terra. Aquests casals donen l’oportunitat als participants de conèixer els productors locals i comprendre la cadena d’aprovisionament alimentari, visitant granges, mercats de peixos, i altres llocs relacionats amb la producció alimentària.
  4. Aprenentatge de valors educatius.  Aquests casals busquen que els nens i joves aprenguin a saber guanyar i a saber perdre i promouen hàbits de vida saludable, incloent-hi una alimentació equilibrada o la consciència sobre la importància del benestar físic i mental.

L’alimentació saludable en la infància

L’alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, mitjançant el qual obtenim els nutrients que ens permeten cobrir els requeriments de l’organisme. Per tal que el creixement i el desenvolupament tant físic com mental es produeixin d’una manera adequada, és imprescindible facilitar una alimentació que cobreixi les necessitats nutricionals pròpies de cada etapa. Ara bé, l’acte de menjar, a més de ser un procés nutritiu, té connotacions importants de convivència que a la llarga configuren el comportament alimentari i que poden repercutir en l’estat de salut de l’individu. Les diferents maneres de menjar de cada país estan definides, entre altres factors, pel territori, per les seves tradicions, la història i l’economia. El menjar és, sens dubte, un element d’identificació cultural; per tant, és important mantenir i potenciar els hàbits alimentaris propis de l’àrea mediterrània. Per Agència de Salut Pública de Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem