Aproximadament, una cullerada de mantega conté 12 grams de greixos, 7 g d’àcids greixosos saturats, 31 mg de colesterol i 100 calories.
Atès que la mantega és un derivat làctic, també conté vitamines liposolubles, especialment del tipus A i C. En qualsevol cas, no totes les mantegues tenen el mateix contingut vitamínic, ja que depèn de la qualitat de l’alimentació de la vaca i també de l’estació de l’any. La mantega elaborada a l’estiu és molt més rica en vitamines que la que s’elabora a l’hivern, ja que la influència del sol és important en el contingut de vitamina A.
En els nens petits es pot contemplar un consum moderat de mantega, ja que els greixos saturats són importants per al bon funcionament de les cèl·lules nervioses.
En general, però, la mantega és recomanable, sense abusar, en casos de persones molt primes, debilitades, esportistes i per als que realitzen un treball físic intens.
Les persones que segueixen una dieta d’aprimament n’han de fer un consum limitat.
Per la seva composició lipídica, abundant en greix saturat i en colesterol, el seu consum està desaconsellat en persones amb trastorns cardiovasculars, colesterol i triglicèrids.
Font: AMIC. Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació