El lleure educatiu, clau per a la salut mental

Casals, colònies i extraescolars poden jugar un paper clau en la prevenció de trastorns mentals

Activitats de lleure com casals, colònies i extraescolars poden jugar un paper clau en la prevenció d’aquests trastorns, segons es va destacar en una jornada a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL

Els trastorns mentals han experimentat un increment del 29% des del 2012

Les xifres mostren que el 70% dels problemes de salut mental comencen abans dels 18 anys, i gairebé el 16% dels joves han declarat haver patit aquests problemes. Els trastorns mentals han crescut el 29% des del 2012.

La cap del Servei de Salut Mental Infantil i Juvenil de l’Hospital de Sant Joan de Déu, Montserrat Dolz, va destacar la importància dels programes de detecció precoç, que han permès una identificació més ràpida dels problemes de salut mental. En aquest context, s’ha posat èmfasi en el paper del lleure educatiu com a facilitador d’entorns positius que poden millorar la salut mental dels joves.

El lleure educatiu és un facilitador d’entorns positius que poden millorar la salut mental dels joves

Per a Jorge Tió, psicòleg clínic i psicoanalista, el lleure educatiu és “una activitat on els joves es posen a prova, construeixen relacions i exploren interessos de forma sana, circumstàncies que estimulen el seu desenvolupament”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem