Tot i això, el torró no és tan dolent. Us podeu imaginar que, a l’estar preparat d’una forma bastant natural (almenys el casolà o el de les pastisseries tradicionals), és bastant sa.
AINIA (Institut Tecnològic de la Indústria Agroalimentària) ha analitzat els detalls del consum del torró i ha arribat a la conclusió que hi ha aspectes nutricionals més positius dels que podríem imaginar amb el seu consum.
Un dels beneficis es troba en els aminoàcids. El que més destaca és l’arginina, que té diverses funcions en el nostre organisme, com el fet de prevenir que no patim malalties de tipus vascular.
A més, al consumir torró també introduïm en el cos més fibra. Sempre necessitem una mica més perquè les funcions en el budell i tot el relacionat amb el sistema cardiovascular es trobi en el millor estat possible.
El mateix succeeix amb l’aport de fitoesterols. La principal funció d’aquests greixos és que el volum de colesterol que acabem absorbint amb els àpats sigui inferior. Per altra banda, els fitoesterols també són útils per prevenir que patim malalties severes com el càncer la pròstata o el colon.
Menjar aquest dolç implica que millorarà el rendiment oxidatiu de l’organisme. Això ens col·loca en una posició de luxe per poder fer front als radicals lliures.
Per tant, els torrons són bons, amb moderació i sempre consumint els de qualitat demostrada.