És habitual preparar menús de Nadal amb menjars hipocalòrics amb molt de dolç (sucre refinat) i greixos saturats que perjudiquen la salut. Per això, us proposem una sèrie de receptes perquè podeu elaborar un menú de Nadal saludable.
• Primers plats:
Sopa de marisc, sopa de verdures, brou de verdures, consomé al xerès, crema de porro, crema de xampinyons, tomàquets farcits freds, verdures a la planxa, amanida d’escarola i granada, llombarda amb poma, panses i pinyons.
• Segons plats:
Marisc cuit amb maionesa i salsa rosa casolana, orada al forn, lluç a la marinera, cloïsses a la marinera, salmó al cava, escalopines de vedella farcits, espatlla de xai rostida, pastel de carn amb pebrot vermell, gall dindi rostit, pollastre farcit.
• Postres:
Si voleu consumir dolços, sempre és aconsellable l’elaboració amb mel, estèvia, vainilla o canyella com a substituts del sucre, com per exemple: flam d’ou amb estèvia, panna cotta amb estèvia, tarta de poma amb estèvia, tarta de fruita i crema sense sucre, macedònia de fruita, pinya, crepes sense sucre, tortell de reis amb estèvia.