Els més grans també hem votat

El que segueix sense canviar és l'absència generalitzada de persones més grans de 65 anys com a caps de llista

El passat 9 de juny vam concórrer a votar per definir la nostra representació al Parlament Europeu i a tot l'estat espanyol va haver-hi 33 llistes que pretenien formar-ne part, 13 encapçalades per una dona i les altres 20 encapçalades per un home, però el que segueix sense canviar és l'absència generalitzada de persones més grans de 65 anys com a caps de llista. Només dos partits, que a més són minoritaris, Feministes al Congrés i País i Moviment Rural, han triat un major de 65 anys com a número 1 de la seva llista, per la qual cosa tot apunta que el talent sènior, continuarà sense estar representat al Parlament Europeu, amb el que això pot comportar de falta de focus en temes que ens afecten a la gent gran, com les pensions o la bretxa digital.

Els únics dos candidats que es van presentar com a número 1 de les llistes són Ramón Lluís Lletjós (71 anys), responsable de planificació rural de la Generalitat i expresident del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya, que es presentava com a cap de llista del partit País i Moviment Rural (PMR) i l'escriptora i periodista Juana Gallego (69 anys), cap de llista del partit Feministes al Congrés.
La generació més nombrosa entre els caps de llista a les eleccions europees i, per tant, els que tenien més opcions d'ocupar un seient al Parlament Europeu, són els que pertanyen a la denominada Generació X (que ara tenen entre 40 i 54 anys). A aquesta generació pertanyen 15 candidats, del total dels 33 analitzats. És a dir, el 45,45% dels principals caps de llista.

Per contra, els sèniors (majors de 55 anys) sumaven 9 candidats, que suposen el 27% del total d'elegibles analitzats.

Encara que se'ns ha dit que en aquestes eleccions, les persones grans ens hi jugàvem molt, amb temes com les cures de llarga durada, el sistema de pensions, la transformació digital, la regulació sanitària o les polítiques d'ocupació, costa de creure que sense la nostra presència algú s'interessi per escoltar-nos i es prioritzin les nostres reivindicacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem