Música, records i identitat

La música té la capacitat de fer-nos despertar records

La música té la capacitat de despertar records, fet especialment important en persones amb Alzheimer i altres demències. L’evocació de records ens permet connectar amb la identitat de la persona, fins i tot en estadis on la malaltia està molt avançada, i pot tenir efectes relaxants i també activadors. Així doncs, la música pot marcar la diferència en el dia a dia d’una persona afectada, augmentant el seu benestar emocional, establint una connexió significativa amb el moment present i, fins i tot, proporcionant una nova finestra a través de la qual interaccionar amb les persones del seu entorn.

Una idea pràctica per integrar la música en la quotidianitat és crear una llista de reproducció personalitzada basada en els gustos musicals de la persona. Aquestes cançons es poden oferir com una estona agradable i sempre és millor fer servir la música com un fil per teixir la relació: cantar, ballar, taral·lejar, seguir el ritme, observar la reacció de l’altre, són maneres d’estar en la relació a través de les melodies.

També pot ser útil incloure música en rutines diàries, com durant els àpats o en el moment de la higiene, especialment si la persona se sent desmotivada o poc col·laboradora. La música representa una via directa per arribar a emocions i episodis associats a una melodia. Ja has provat de fer-la servir amb la persona que cuides? AFA VO, t’acompanyem, 656 671 227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem