Què mengen els eriçons?

Els eriçons de terra són uns petits mamífers coberts de pues que viuen a l’Àfrica, Àsia i Europa

Encara que existeixen moltes espècies diferents, els més freqüents en les llars són els orelluts i els pigmeus africans.

El primer que deveu saber és que els eriçons de terra són animals omnívors, la qual cosa vol dir que s’alimenten de fruites, verdures, insectes i animals petits.

Com porten poc temps en captiveri, encara s’estan realitzant estudis sobre la seva nutrició. Per tant, en aquests moments encara no existeix en el mercat un aliment que sigui 100% recomanat pels veterinaris.

El que recomanen molts experts és oferir-los pinso de gamma alta per a gats. De tant en tant també podeu donar-li menjar humit, també per a gats.

Per altra banda, és recomanable donar-li insectes com grills, saltamartins o cargols.

A més, podeu deixar-li fruita en petites quantitats al costat del menjar. Entre les fruites que podeu oferir-li es troben les pomes, les peres, les maduixes, el meló i els plàtans.

És important que teniu en compte que en l’alimentació de l’eriçó no haurien de faltar proteïnes, carbohidrats, minerals, fibres i vitamines.

És important que teniu en compte que és millor donar-li el menjar diàriament i a la tarda.

Per descomptat, també haureu d’oferir-li aigua.

Deveu saber que no és recomanable donar-los menjar recent sortit de la nevera o del congelador, ja que podria causar-los diarrea.

 
Comentaris

Destaquem