Es tracta d’un ferment làctic producte de la combinació de bacteris probiòtics i llevats que, barrejats, fan que sigui un aliment molt sa, ple de beneficis i propietats excel·lents per al nostre cos.
És un aliment que afavoreix la correcta digestió del que mengem i ajuda a regular i regenerar la flora intestinal.
Si necessitem augmentar les nostres defenses, el quefir serà un bon aliat que reforçarà el nostre sistema immunològic.
D’altra banda, també contribueix a cuidar del nostre sistema cardiovascular, reduint els nivells de colesterol alt i de triglicèrids així com prevenint de trastorns i malalties relacionades amb el cor i el sistema circulatori.
Resulta un producte útil per combatre altres trastorns com l’anèmia, l’insomni, l’estrès, l’ansietat o, fins i tot, algunes al·lèrgies.
Com que ajuda a regular el sistema nerviós, també pot arribar a millorar la nostra concentració i la nostra atenció.
I, per últim, una bona notícia pels intolerants a la lactosa: un estudi recent publicat per The Food Institute assenyala que el consum de quefir redueix els símptomes de la intolerància a la lactosa en adults.
Font: AMIC (Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació)